Kromě obchodů, které jsou specializované na dětskou módu, nabízí téměř každý módní řetězec oblečení pro malé děti. Oblečků je nepřeberné množství a vybírání zabere kolikrát hodně času. Kdo by se nerozplýval nad miniaturními roztomilými dětskými bodíčky, šatičkami, overálkami, čepičkami a dalšími kousky té něžné barevné módy pro nejmenší. Vybírat oblečení pro miminko je radost.

Důležité je vybírat oblečení z bavlny, kterou děti dobře snáší. Umělé materiály mohou vyvolat alergie, opruzeniny a jiné kožní problémy.

Pro novorozeňata se hodí novorozenecké soupravy, které obsahují dva i více kusů. Základem bývá bodíčko nebo overálek s dlouhým rukávem, kalhoty nebo dupačky, může být mikinka nebo svetřík, čepička, rukavičky, ponožtičky, někdy také bryndáček. Nejlépe je vybrat světlé, barevně ozdobené, s obrázky nebo různými látkovými aplikacemi. Jedná se o vhodný a praktický dárek pro budoucí maminku, který potěší.

kojenecká souprava do porodnice

Pokud si nevíte rady s velikostí oblečku, nabízejí se od velikostí 50 (existují také menší pro nedonošené děti). Ideální je koupit velikost 56, protože některá miminka velikost 50 nevyužijí nebo jen na několik prvních dní. Číslo značí délku dítěte od patiček po temeno hlavičky. Pokud si nejste jistí, ani padesát šestkou, můžete zakoupit i větší velikost, však miminko do ni doroste.

kojenecké oblečení

Nechcete-li kupovat sadu, můžete samozřejmě vybrat jednotlivé druhy oblečení, které se dají krásně kombinovat. Chybu tím neuděláte, jelikož miminka střídají oblečky často. Vhodné je zohlednit roční období, kdy jej bude miminko nosit. Na zimu jsou kousky více teplé, které zakrývají celé tělo, zatímco na léto tenké, s krátkým rukávem.

Nejde nezmínit také další potřeby pro miminka jako deky, zavinovačky nebo spací pytle, povlečení, prostěradla a další, které se často střídají. Přeci jen se stávají drobné nehody a miminko si zaslouží být v suchém, čistém a teplém oblečení. jak se říká, spokojené miminko rovná se spokojená maminka a naopak.